Lema Pastoral Curs 2023-24

Lema Pastoral Curs 2023-24

dijous, 30 de gener del 2020

DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA ESCOLAR

EL CARGOL LENTÓS

Un dia en Cargol Lentós es va posar molt trist, a l'adonar-se que estava sol i no tenia amics. I si bé coneixia a moltes simpàtiques abelles i papallones, no li havia interessat la seva amistat pel simple fet que volaven pels aires i ell s'arrossegava per terra. Coneixia molts gripaus i granotes agradables però com saltaven i raucaven tampoc es va interessar en fer-los els seus amics. 
Tots els habitants de l'estany buscaven la seva amistat. Insectes, rèptils i coleòpters s'esforçaven per apropar-se i li tocaven la closca per convidar-lo a jugar o a fer una passejada. Però eren molt grans o molt petits, tenien potes o no tenien antenes, eren vermells o blaus però no verds com ell. 
El fet és que en Cargol Lentós volia algú que fos igual que ell. Fins que una tarda calorosa, sota una fulla gran i verda es va trobar amb un mol·lusc idèntic a ell, es va acostar emocionat i es va posar a conversar amb el seu gairebé bessó. Eren com dues gotes iguals ... però una d'aigua i una altra d'oli, perquè el seu bessó va resultar ser un autèntic rondinaire. En pocs minuts va entendre que les seves semblances es limitaven a l'aspecte físic, atès que en gustos i formes de ser, eren totalment oposats. 
En Cargol Lentós es va adonar que havia estat molt ximple i des d'aquest dia va tenir més amics que taques a la seva closca, ja que va aprendre a ser tolerant i va comprendre que els que ens envolten no han de ser iguals a nosaltres per comptar amb la nostra amistat.