Què podem aprendre després de veure el vídeo?
Aquest vídeo ens ensenya la importància de dialogar per arribar a una solució positiva, ja que, en cas contrari, hi hauria la possibilitat d’entrar en conflicte. Dialogar és una eina fonamental!!!
Què podem aprendre després de veure el vídeo?
Aquest vídeo ens ensenya la importància de dialogar per arribar a una solució positiva, ja que, en cas contrari, hi hauria la possibilitat d’entrar en conflicte. Dialogar és una eina fonamental!!!
LA CORONA DE LLAUNA
«Hi havia una vegada un captaire que no posseïa res. Sobrevivia fent malabars. Portava una roba molt pobra i es cobria el cap amb un barret verd. Era pobre, però feliç. No desitjava res i sabem que, quan no es desitja cap cosa, s’és més feliç. Un dia, donant voltes pel carrer va veure que un noi portava una corona molt vella de llauna sobre el seu cap. El captaire es va quedar bocabadat i va pensar: Quin goig seria poder desprendre’m d’aquest barret verd i posar-me aquella corona de llauna!.
Havia nascut al seu cor un desig molt estrany i, amb això, ja no era feliç. Des d’aquell dia el captaire va deixar de gaudir com abans; ara somiava amb aquella corona de llauna, la ambicionava i això va fer que es tornés molt trist.
Llavors se li va ocórrer una idea: tot el que havia recaptat amb els seus malabars a canvi de la corona. Així ho va fer i ho va aconseguir. Què maca que era! Ja podia ser feliç... però no, no va ser així. La veritat és que des de llavors, desitjava cada vegada més i allò que desitjava moltes vegades eren coses molt ximples, les coses més ximples que et puguis imaginar... Però, per fi, un dia va comprendre que la corona de llauna no era més que un caprici i per això va decidir tornar-li al noi. Quan ho va fer, llavors va tornar a sentir-se lliure i feliç, més encara que com ho havia sigut abans.».
Per pensar-hi:
Aquesta història ens diu que hem d´estar contents amb allò que tenim i treballar sense voler tenir moltes i moltes coses especials.
Cada 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, una oportunitat per conscienciar sobre l'impacte de la diabetis en la salut de les persones i destacar la importància d'una prevenció adequada, el diagnòstic i el bon tractament als pacients.
Després dels fets succeïts a la zona de València degut a les intenses pluges i desbordaments de la darrera DANA, ens trobem profundament entristits davant la tràgica situació que travessen les persones que viuen a la zona.
Davant aquests tristos esdeveniments, la comunitat educativa de l'escola ens unim en oració per acompanyar a les víctimes i als seus familiars.
https://www.elmundo.es/espana/2024/11/02/6725bf4ca75cca894134c674-directo.html
Tinguem un record especial avui per a tots ells i preguem junts:
"Senyor Jesús, et demanem per tota la gent que pateix per aquesta catàstrofe, pels que han perdut la vida, a familiars o amics, ... Pels que aquests dies han vist com es quedaven sense llar o sense negocis. Dona'ls-hi la força i el coratge per poder continuar endavant malgrat les dificultats i fes que, amb el teu ajut, puguin mirar al futur amb esperança".
AVUI, A LES 12h, ENS ATURAREM TOTS I FAREM UN MINUT DE SILENCI EN RECORD A LES VÍCTIMES I COM A SUPORT ALS MILERS DE DAMNIFICATS PER AQUEST TEMPORAL.
Ens trobem al mes d'octubre i entre les diferents activitats que hi ha, n'hi ha una de molt especial, l'acte d'inauguració del curs, que serà aquest divendres 25 d'octubre.
És un moment, com diu el lema d'aquest curs, per viure la trobada tots junts com una gran família que som.
Quan fem una celebració sempre hi ha una preparació i nosaltres també ens prepararem, però com? Doncs molt senzill, anirem aprenent o recordant l'himne de l'escola. Us animeu?
Sabem que hi ha molts nens i nenes a tot el món, que també s'asseuen cada dia a menjar al voltant d'una taula, alguns amb el seu pare i la seva mare, però hi ha altres nens i nenes, que estan en situació de guerra, o han perdut al seu pare o la seva mare, i s'asseuen a la taula amb altres persones que els estimen, no estan sols. A la taula de Jesús hi ha lloc per a tots. Com que nosaltres no podem convidar a tots els nens del món, podem pensar en ells encara que estiguem lluny.
Què podeu compartir vosaltres a casa, a l'escola, a les activitats fora de l'escola?
Observem la taula i el que hi ha al seu voltant. Hi veiem un grup de persones diverses. És la taula de la trobada on tothom hi pot estar i on ningú en quedarà fora.
Així ho va fer la Beata Anna Maria Janer, va acollir els més necessitats, amb les germanes de la comunitat, sense importar la seva condició o el seu passat, tots tenen lloc a "casa seva", així ho deia ella:
"NO MENYSPREEU MAI NINGÚ"
La Kalli té el cabell tan arrissat que té vida pròpia. Amb l'ajuda de la seva germana petits, la Kalli descobreix que és molt més important ser tal i com és que no pas seguir les normes socials de bellesa i la pressió dels companys per encaixar.
Dintre d'una estona, anirem a l'església de Sant Joan Baptista i tots plegats celebrarem el final de curs. Un moment per ser agraïts i donar gràcies per tot el que hem viscut al llarg d'aquest curs.
Comencem a preparar-nos per a la celebració veient el següent vídeo.
Coneixem més els centres que formem part de la Fundació Educativa Anna Maria Janer. S'assemblen al nostre? Descobrim-ho!!
SEGURAMENT HAGUEU TROBAT PER ALGUN RACÓ DE L'ESCOLA AQUEST LOGO
Avui festivitat de Sant Jordi a l'escola també ho celebrem amb les paradetes solidàries.
A les sortides de l'escola, del c/Estella i Plaça Primus (Infantil) trobareu unes paradetes amb productes relacionats amb la festivitat.
Els diners que es recullin amb la venta dels productes aniran destinats a les diferents obres janerianes on hi ha més necessitats.
Dilluns va començar la Marató Solidària Janeriana. Un mes on realitzarem diferents activitats a favor de les obres janerianes que hi ha arreu del món. Us animem a participar-hi!!
Demà, 22 de març, se celebra el Dia de l'Aigua. Estem vivint de primera mà que l'aigua és un recurs escàs. Recordem la importància que té fer-ne un bon ús.
https://www.youtube.com/watch?v=i3KdlY0bHr8
En aquest curtmetratge la protagonista és una vaca que penja en un mòbil. Ella està exclosa del grup i viu separada dels altres. Això a ella no li agrada perquè se sent sola. La vaca vol tenir amics i fa el possible per poder canviar la situació.
Us heu sentit sols alguna vegada? Què heu fet per trobar-vos acompanyats?
En aquesta història hi trobem valors com: l'amistat, la solidaritat, la solitud, l'alegria...
Jn 2, 13-25
A l'evangeli d'aquest diumenge, podem veure a Jesús com un àrbitre. Pren una actitud que no acostuma a tenir, actua amb contundència. És el Temple! Un lloc de silenci, recolliment i respecte. Ell ens hi espera!
JESÚS, EL BON MESTRE
Jesús ens ensenya a VIURE. Durant la Quaresma hem de proposar-nos ser bons aprenents.
Durant aquestes setmanes veurem diferents oficis.
Fa uns dies que ens trobem en un estat d'emergència: estalviar aigua és urgent i necessitem l'esforç de tothom. Plou massa poc, tot s'asseca, ens estem quedant sense aigua. Aigua per beure, per cuinar, per dutxar-nos...Cal que tots ens impliquem per reduir la despesa d'aigua i assegurar que la que hi ha arribi a tothom.
Els consells que heu vist al vídeo no només s'han d'aplicar a casa, sinó que també ho hem de fer arreu. Tenim la responsabilitat d'estalviar aigua en tot allò que fem.
Demà celebrem el Dimecres de Cendra, inici de la Quaresma. Són 40 de dies de preparació per a vestir-nos amb noves actituds i compromisos de cara a viure intensament una festa important: la Pasqua.
Hi ha actituds que portem en el vestit de cada dia, com: l'egoisme, el desànim, el passotisme, el no respectar... I el signe de desfer aquestes actituds que no ens porten per bon camí és la cendra. Per això, demà, els cristians, rebrem la cendra, com a signe de renovació per a donar més de nosaltres, per estimar molt més i tenir uns valors i unes actituds que canviïn el món.
Dissabte dia 10 de febrer la comunitat xinesa dona la benvinguda a un nou any amb la festa de la primavera. Aquest any és el del drac, un dels dotze animals de l'horòscop xinès. El signe del drac (龙 lóng) simbolitza l'honor, el poder i el prestigi.
És tradició per començar l'any amb bona fortuna: netejar bé la casa, penjar unTambé és costum que els adults que ja treballen regalen un sobre vermell (红包 hóngbāo) amb diners als qui no poden treballar, i si aquests són menors, han de guardar el sobre fins a la majoria d'edat o bé lliurar-lo a algun altre membre adult de la família que necessitin els diners.
Us animem a cantar la cançó típica d'any nou xinès “gōng xǐ gong”
https://www.facebook.com/261355487354378/photos/a.363514530471806/2134117600078148/?type=3&theater
Fa molts anys, l'Anna Maria Janer, una noia com vosaltres, va fer el bé i va ajudar a totes les persones que tenia a prop: compartia les seves joguines amb els seus amics i els acompanyava si es trobaven sols.